Khamis Safar 18 1441
    Khamis 17 Oktober 2019

Objektif penubuhan Yayasan adalah:-
    • Untuk menyediakan bantuan kemanusiaan bagi menyelamatkan nyawa, meringankan penderitaan dan mengekalkan maruah manusia sebagai tindak balas terhadap krisis kemanusiaan semasa bencana alam, bencana buatan manusia, termasuk perang, kebuluran dengan menyediakan dana, derma, sumbangan kepada yang kurang berkemampuan, miskin dan memerlukan, seperti bantuan makanan, penjagaan kesihatan atau perlindungan dan penubuhan pusat kebajikan.
    • Untukmeningkatkan asas pendidikan dengan mengunjurkan pembiayaan, menguruskan dan memberi biasiswa kepada rakyat Malaysia.
    • Untuk menggalakkan dan menjalankan kajian dalam bidang Pendidikan Islam, Perbankan Islam, Perubatan dan lain-lain cabang Perundangan Syariah yang akan memberikan faedah kepada rakyat Malaysia dan masyarakat global.